Contact

Tel.: +31 (0) 617473177

 • Instagram
 • LinkedIn Social Icon
liggend.png

Veelgestelde vragen

Welke betaalmethoden worden geaccepteerd?


Het is mogelijk om met iDeal, Paypal en Creditcard te betalen.
Wat is het retourbeleid en hoe retourneer ik een product?


Retourneren kan binnen 14 dagen, mits het gekochte artikel in dezelfde staat (onbeschadigd) wordt ontvangen in de webwinkel. Deze 14 dagen gaan in op de dag dat je het product hebt ontvangen. Je ontvangt het aankoopbedrag + de oorspronkelijke verzendkosten binnen 5-10 dagen (na ontvangst van het product in de webwinkel of bewijs van terugsturing via mail) terug op je rekening. De verzendkosten van het retourneren zijn wel voor jouw rekening. 

 Retourneren doe je als volgt 
1) Stuur een mail naar info@sofiekrete.com, vermeld daarin:
 - het bestelnummer 
- reden van retourneren 
2) Stuur het pakket in de originele verpakking terug naar

 Sofie Krete Paintings

 Terheijdenstraat 80

 4811AW, Breda

 Nederland

Je dient altijd te kunnen bewijzen dat de geleverde artikelen tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van verzending.
Wat is de levertijd?


De gemiddelde levertijd is tussen de 5-7 werkdagen. Mocht je het kunstwerk sneller in huis willen hebben, stuur dan een mail naar info@sofiekrete.nl - dan kan een snellere levering worden overlegd.
Wat zijn de verzendkosten?


Binnen Nederland zijn de verzendkosten inbegrepen in de prijs. Mocht je vanuit een ander land binnen of buiten Europa bestellen zijn onderstaande verzendkosten van toepassing:
Binnen Europa
- Voor fine art prints € 7
- Voor een origineel schilderij kleiner dan 100 x 50 geen verzendkosten.
- Voor een schilderij groter dan 100 x 50 wordt overlegd.
Buiten Europa
- Voor fine art prints en schilderijen kleiner dan 100 x 50 cm: € 25
- Voor een schilderij groter dan 100 x 50 cm wordt overlegd.
*Alles wordt aangetekend verstuurd.
Zijn de producten inclusief BTW?


Ja alle producten zijn inclusief BTW. Er komt dus niet nog een extra bedrag op de prijs bij het afrekenen.
Wat doe ik als het product is beschadigd door de koeriersdienst?


Stuur mij (binnen 3 dagen na ontvangst) een mail met melding hiervan + bijgevoegde foto’s:
 1) 1 foto van de beschadigde verpakking met het verzendlabel zichtbaar 
2) In het geval van een binnenverpakking, 1 foto van het beschermingsmateriaal. Zorg ervoor dat je dit beschermingsmateriaal bewaart zolang de claim loopt.
 3) 2 detailfoto’s van de schade.

Dit alles is nodig zodat ik dit kan claimen bij de betreffende koeriersdienst. Ondertussen zorg ik uiteraard dat je een nieuwe versie van het product ontvangt en mocht dit niet mogelijk zijn of je wilt geen nieuw product dan ontvang je restitutie van het bedrag.
Kan ik een cadeaukaart kopen?


Het is niet mogelijk om cadeaukaarten te kopen.
Hoe zet je je in voor duurzaamheid?


Kunst maken op een zo duurzaam en verantwoord mogelijke manier, zonder af te doen aan de kwaliteit van het kunstwerk, is waar ik continu naar streef. Ik probeer mij in het proces van het komen tot een kunstwerk zo bewust mogelijk te zijn van hoe mijn materialen en de stappen die ik in dit proces van een kunstwerk maken neem de aarde beïnvloeden. Daarom gebruik ik altijd AP-gecertificeerde verf wat geen gevaarlijke stoffen (zoals cadmium, cobalt, zinc, etc.) bevat volgens de ASTM-D4236 standaard. Mijn kwasten zijn synthetisch en dus bont-vrij. Het papier dat ik gebruik is gemaakt door een bedrijf dat zijn ecologische voetprint zo laag mogelijk probeert te houden. En mijn schilderdoeken zijn gemaakt van hennep of katoen. Voor verpakkingen van prents en schilderijen gebruik ik gerecycled karton. Een duurzame artiest zijn is voor mij continu een dans tussen kwaliteit behouden en duurzame materialen gebruiken. Gelukkig gaan de twee steeds beter samen. Het is een continu proces naar verbetering en ontwikkeling daar de verduurzaming in alle werkvelden enorm in beweging is. Ik blijf mij ontwikkelen op dit vlak en blijf leren over hoe ik mijn materialen of gebruik daarvan kan verduurzamen.

Ik heb niet altijd geweten wat voor impact mijn materialen op de natuur hebben, waardoor ik ook oudere kwasten en doeken heb die niet volledig duurzaam zijn gemaakt. Het zou echter niet erg duurzaam zijn om deze weg te gooien en daarom maak ik hier wel gebruik van. Dit geldt echter niet voor toxische verf, deze gebruik ik nooit. * Non-toxic betekent dat ik nooit kleuren gebruik waar gevaarlijke stoffen (zoals cobalt, zinc, titanium, nickel of cadmium – vaak gebruikt in verf) inzitten omdat dit schade kan leveren aan levende wezens.
Welke materialen gebruik je?


Lijst van materialen en merken

Aquarel verf

 • Daniel Smith - Vegan verf – non-toxic kleuren, kan gebruikt worden tot de laatste druppel doordat gedroogde verf nog bruikbaar is.
 • Winston & Newton - Cadmium vrije kleuren (non-toxic), innovatieve techniek om dezelfde kleuren na te bootsen die normaal met cadmium worden gemaakt (geel, rood, oranje)
Acryl verf
 • Golden: Non-toxic - Sterke pigmenten waardoor je met een klein beetje verf veel verder komt.

 • Amsterdam Expert - Non-toxic, AP gecertificeerd, uit eigen land.

Olieverf
 • Michael Harding, Vasari, Old Holland – Non-toxic, droogt langzaam waardoor je de verf kunt blijven gebruiken, handgemaakt, vrij van verdere vullers, wat zorgt voor pure, rijke kleuren die lichtvast zijn.

Inkt
 • Dr. PH. Martins Bombay Ink - Acid-free, non-toxic, lichtvast. 
 

Aquarel en schets papier
 • Hahnemuhle - Geen afvalstoffen in water, gebruikt water gaat gereinigd terug de natuur in, maakt altijd gebruik van renewable energy, duurzaam verpakt, gebruik van primaire vezels in FSC en PEFC gecertificeerde bossen, werken met leveranciers die duurzaam handelen.
Kwasten
 • Escoda - Maken gebruik van synthetische vezels die natuurlijk haar zo goed mogelijk nabootsen waardoor de kwast zijn fijnheid behoudt maar niet gemaakt is van dierlijke materialen/ haren.

Schilderdoek
 • Hennep of katoen
* Non-toxic betekent dat ik nooit kleuren gebruik waar gevaarlijke stoffen (zoals cobalt, zinc, titanium, nickel of cadmium – vaak gebruikt in verf) inzitten omdat dit schade kan leveren aan levende wezens.
Waar vind ik de prijs voor een gepersonaliseerd schilderij?


Op de website vind je geen prijzenlijst omdat dit verschilt per grootte en materiaal. Mail of bel me even dan kan ik vrijblijvend een offerte voor je opmaken.
Wat is het btw nummer?


Het btw nummer is: NL002288244B44

Zit je vraag er niet tussen? Stel je vraag dan hier!

Bedankt voor de inzending!