Over mij

Verschillende ervaringen en mensen hebben mij gevormd als artiest. Ik kom uit een liefdevol groot gezin waarin we altijd werden gestimuleerd om onze eigen weg te vinden en volgen.


Ik ben opgevoed met respect voor de natuur en liefde voor alles wat leeft. Er was altijd ruimte voor mijn creativiteit in combinatie met mijn nieuwsgierigheid naar mens en omgeving en mijn streven naar harmonie. Deze ruimte heeft het fundament gelegd voor de volgende stappen die ik heb genomen op mijn reis als kunstenares.

Tijdens mijn mode opleiding aan kunstacademie Artez in Arnhem en de Koninklijke Academie van de Schone Kunsten in Gent ervaarde ik tijdens diverse kunstvakken dat kunst persoonlijk is, maar ook persoonlijk gemaakt kan worden. Vanuit deze ontdekking ontstond mijn concept Personalized Art, waarmee ik door middel van schilderijen persoonlijke verhalen vertel. Op de modeacademie leerde ik ook de kracht van mode en de betekenis van kleur en vorm kennen.


Mijn bachelor Culturele Antropologie maakte me bewuster van de invloed van mijn keuzes op mijn omgeving en de wereld en andersom. Dit heeft mij ertoe aangezet constant na te denken over de impact van mijn leven op anderen. Het heeft een vuur in me aangewakkerd om te blijven leren hoe en wat ik vertel met mijn kunstwerken. Het heeft me de overeenkomsten en verschillen in culturen nog meer laten waarderen. En is de reden dat ik bij alle materialen die ik gebruik zoek naar de meest duurzame opties waar ik op dat moment de beschikking toe heb.


Tijdens mijn master Conflict Resolution and Governance heb ik geleerd dat kunst mensen samen kan brengen en kan fungeren als een universele taal tot verbinding en begrip. Het is een uitingsvorm die voorbij gaat aan grenzen en ruimte creëert voor het aanwezig zijn van meerdere perspectieven en waarheden. Het is voor mij de enige manier om complexheid te vatten op een manier waardoor ik het met anderen kan bespreken en delen.


Al deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat binnen mijn kunst natuur, mode, cultuur, verbondenheid en persoonlijkheid altijd samenkomen.

 

Picasso's quote 'art washes away from the soul the dust of everyday life’ vat mijn ervaringen als kunstenares samen en raakt precies de snaar van waar kunst en het leven in mijn beleving over gaat:
 

Kunst zet de tijd stil en biedt een moment van reflectie of (h)erkenning, het vat een essentie samen en laat emotie ervaren. Ik focus me op de positieve emotie die kunst kan opwekken. Dat is wat ik met mijn kunstwerken wil brengen: positieve emotie,  een stukje geluk bij jou thuis.

P1011106.jpeg
P1011041.jpeg
Musicbythesea_bewerkt_SK_A3.jpg
c617fe56-9140-49ca-bd0d-308e4918af00.jpg